Toți miniștrii care sunt membri ai Partidului Libertății (FPO, extremă-dreapta) au demisionat, luni seară, din Guvernul Austriei, în contextul crizei politice generate de presupusa implicare a vicecancelarului Heinz-Christian Strache într-un caz de corupție, relatează agenția de presă APA.

Partidul Libertății avertizase că își va retrage toți miniștrii în cazul în care cancelarul Sebastian Kurz va insista să demisioneze ministrul de Interne, Herbert Kickl.

Sebastian Kurz a cerut luni seară demiterea lui Herbert Kickl, unul dintre liderii Partidului Libertății.

Coaliția guvernamentală alcătuită de formațiunea cancelarului Sebastian Kurz, Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), cu Partidul Libertății (FPÖ, extremă-dreapta) este grav afectată de cazul de corupție care a condus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie.

Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii de extremă-dreapta Partidul Libertății, a demisionat din funcția de vicecancelar al Austriei după apariția în presă a unei înregistrări compromițătoare care îl surprinde discutând cu un potențial investitor rus.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/toti-ministrii-austrieci-care-sunt-membri-ai-partidului-libertatii-au-demisionat-54518.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/toti-ministrii-austrieci-care-sunt-membri-ai-partidului-libertatii-au-demisionat-54518-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv