Fanii serialului “Game of Thrones” au trăit intens și cu multă pasiune – strigăte de bucurie, lacrimi, scene de isterie și aplauze – până în ultima secundă a episodului final din această producție TV, care s-a încheiat duminică seară în America de Nord și care a cumulat record după record pe parcursul celor opt ani de difuzare, informează AFP.

“Este incredibil, aveam impresia că stăteam așezat în mijlocul unei sufragerii gigantice, în care fiecare invitat încerca să vorbească mai tare decât ceilalți”, a declarat pentru AFP Ewald Klautky, care a asistat la difuzarea în direct a celui de-al 73-lea episod din acest serial-cult într-un bar irlandez din Los Angeles.

Aproximativ 200 de persoane s-au reunit în acel bar duminică seară.

A fost prima sa “watch party” (petrecere de vizionare), iar Ewald, în vârstă de 52 de ani, se declară șocat de faptul că a văzut alături de el mai mulți spectatori care păreau gata să se bată cu cineva, atât erau de prinși de evenimentele prezentate în “Game of Thrones”.

“A fost încă și mai intens decât o finală a campionatului de fotbal american”, a adăugat, zâmbind, același martor, care lucrează în industria cinematografică și urmărește serialul “Game of Thrones” încă de la primul sezon al acestuia, difuzat în 2011.

Ultimul episod din serial a pecetluit soarta personajelor Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Sansa și Arya Stark, nume intrate de acum în cultura populară. Și care se află pe lista prenumelor preferate pentru nou-născuții din Statele Unite.

“Tron de fier” din cauciuc

Finalul acestui serial fantasy de inspirație medievală, un veritabil succes planetar, ce prezintă povestea unor familii nobiliare care se luptă între ele pentru a domni într-un regat fictiv intitulat Westeros, a declanșat multe pasiuni în rândul fanilor prezenți în barul Brennan’s din Los Angeles, unde a fost amplasat un “Tron de fier” (emblema puterii regale din Westeros, n.r.) din cauciuc, pentru a marca al optulea sezon al acestei producții TV.

Acest bar din Marina Del Rey, la vest de Los Angeles, servește clienților chiar și un cocktail inspirat din universul “Game of Thrones”: “The Night King” – marele personaj negativ al serialului. Este doar un whisky amar cu gheață albastră, a declarat un amator al acestei băuturi.

Fiecare spectator avea favoriții lui, iar strigăte și țipete s-au produs în barul american de fiecare dată când unul dintre personajele favorite avea parte de o soartă tragică – sau dimpotrivă, de o soartă glorioasă – pe ecranele multiple amplasate pe pereți și înconjurate încă de frunze verzi de trifoi, moștenite de la cea mai recentă sărbătoare a Sfântului Patrick.

“Da! Da!”, au strigat mulți fani atunci când regina Daenerys și-a făcut intrarea triumfală în King’s Landing (capitala regatului Westeros), iar un cuplu de tineri a profitat de acel pretext pentru a se săruta.

Puțin mai târziu, aceeași Daenerys a fost ucisă de iubitul (și nepotul ei) Jon Snow. Isteria le-a cuprins pe multe spectatoare, unele dintre ele au sărit în picioare pe scaune, în timp ce altele erau cuprinse de consternare.

O tânără, care părea să fi abuzat de cocktailul preferat, a izbucnit în lacrimi atunci când Jon Snow și-a luat adio de la restul familiei sale. Ea a fost însă pusă la punct imediat de un fan, deranjat de plânsul ei și care dorea să urmărească scenele următoare.

“Voi urmări din nou acest episod când voi fi la mine acasă, într-o atmosferă calmă, pentru a profita de subtilități și de muzica originală”, a explicat Shobhana Chetri, în vârstă de 28 de ani.

Tânăra a avut totuși zâmbetul pe buze la finalul episodului: “Faptul că am fost înconjurată de oameni care nu aveau aceleași personaje preferate ca mine a fost ceva interesant, asta m-a făcut să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Apoi, ambianța generală a fost amuzantă!”, a adăugat ea.

Referindu-se la finalul show-ului TV, tânăra a precizat: “Dezamăgitor! A fost sumbru, dar puteam să ne așteptăm la așa ceva și este tocmai lucrul care ne place, în definitiv”.

Potrivit Reuters, Jon Snow a ucis-o pe Daenerys pentru că s-a temut că noua regină din Westeros va instaura un regim al tiraniei, așa cum o făcuseră strămoșii ei. Ultimul dragon supraviețuitor a ars apoi Tronul de Fier, topindu-l pentru totdeauna cu respirația lui fierbinte. Rămași fără un domnitor, membrii caselor nobiliare din Westeros au făcut în cele din urmă o alegere surprinzătoare atunci când și-au ales un nou rege – Brandon Stark, interpretat de Isaac Hempstead Wright.

Înainte de a se termina, ultimul sezon din “Game of Thrones” a stârnit polemici aprinse, mulți dintre telespectatorii postului HBO considerând-ul “făcut de mântuială” și regretând că evoluția anumitor personaje a fost prea rapidă, că anumite scene cruciale s-au derulat în doar câteva secunde, după ani de așteptare.

Supărați, fani din lumea întreagă au cerut o nouă versiune: o petiție lansată pe site-ul Change.org primise până sâmbătă aproape 1 milion de semnături, prin care se solicita refacerea celui de-al optulea sezon “cu scenariști competenți”.

Însă fanii care au fost prezenți în barul Brennan’s din Los Angeles au părut în general mai degrabă satisfăcuți, recunoscând dificultatea finalizării unei astfel de producții de televiziune fără a face “tăieri” dureroase și fără a provoca nemulțumiri.

Reproșurile au vizat în special personajul reginei Daenerys, o femeie puternică și liberă, adulată de numeroase spectatoare, dar care a devenit tiranică în penultimul episod al serialului.

Acest lucru nu a împiedicat-o însă pe Corey Ben-David, o admiratoare a “Mamei Dragonilor”, să vină deghizată în acest personaj și să asiste la acest “watch-party”. “Danny face ceea ce spune. Evoluția ei este logică”, afirmă tânăra de 34 de ani, care a citit toate cele cinci romane publicate de George R. R. Martin și din care s-a inspirat serialul televizat.

Odată încheiat, serialul “Game of Thrones” lasă un mare gol în sufletele multor fani. Unii dintre ei, care nu locuiesc în Statele Unite, și-au pus alarmele să sune în plină noapte, pentru ca ei să vizioneze episodul final odată cu telespectatorii americani, deoarece doreau să evite oroarea lecturării unui “spoiler” pe rețelele de socializare, luni dimineață.

Potrivit unui sondaj realizat pentru The Workforce Institute, aproximativ 27 de milioane de americani prevăd că vizionarea ultimului episod din “Game of Thrones” va avea un impact major asupra muncii lor de luni dimineață: productivitate în scădere, tele-muncă, absențe și întârzieri.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/serialul-game-of-thrones-s-a-incheiat-ultimul-episod-intampinat-de-fani-cu-bucurie-lacrimi-isterie-si-aplauze-54510.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/serialul-game-of-thrones-s-a-incheiat-ultimul-episod-intampinat-de-fani-cu-bucurie-lacrimi-isterie-si-aplauze-54510-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv