Rusia ‘nu are nimic de a face’ cu scandalul politic din Austria, unde difuzarea unei înregistrări video compromițătoare pentru liderul naționalist Heinz-Christian Strache a dus la căderea coaliției aflate la putere, afirmă luni Kremlinul, citat de AFP.

‘Este o istorie cu care nu avem nimic de a face și care nu poate avea nimic de a face cu noi’, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la înregistrarea video respectivă.

Difuzarea vineri a acestei înregistrări în care Strache și unul dintre locotenenții săi vorbesc cu o interlocutoare care se prezintă drept nepoata unui oligarh rus a declanșat un seism politic în Austria. Ei evocă în special acordarea unor contracte publice austriece în schimbul unui sprijin financiar.

În urma scandalului, Strache s-a retras de la conducerea Partidului Libertății din Austria (FPOe), dar și din postul său de vicecancelar în guvernul cancelarului Sebastian Kurz.

‘Nu pot emite păreri despre apariția acestei înregistări video, deoarece aceasta nu are nimic de a face cu Rusia, nici cu președintele, nici cu guvernul. Nu știm cine este această femeie, dacă ea este de naționalitate sau de origine rusă’, a adăugat Peskov.

Oligarhul Igor Makarov, a cărui presupusă nepoată ar fi protagonista înregistrării, a declarat duminică pentru ediția rusă a revistei Forbes că ‘a fost singurul copil la părinți’ și că nu o cunoaște pe femeia din înregistrare. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/rusia-nu-are-nimic-de-a-face-cu-scandalul-politic-din-austria-anunta-kremlinul-54512.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/rusia-nu-are-nimic-de-a-face-cu-scandalul-politic-din-austria-anunta-kremlinul-54512-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv