Noile definiții mondiale pentru kilogram, amper, kelvin și mol intră în vigoare luni, după ce, în noiembrie 2018, au fost aprobate noile reguli de stabilire a sistemelor de măsurare, pe baza unor calcule care iau în considerare constante fundamentale, potrivit latimes.com.

Noul Sistem Internațional de Unități (SI) a fost aprobat în noiembrie 2018, la Versailles, în apropiere de Paris, de Conferința generală pentru măsuri și greutăți, creată la sfârșitul secolului al XIX-lea și care se reunește o dată la 4-6 ani.

Reprezentanți din 60 de țări au adoptat atunci o “decizie istorică” în favoarea redefinirii Sistemului Internațional de Unități (SI), modificând astfel definițiile mondiale pentru kilogram, amper, kelvin și mol.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/adio-vechiului-kilogram-noile-definitii-mondiale-pentru-sistemele-de-masurare-kilogram-amper-kelvin-si-mol-au-intrat-in-vigoare-luni-54513.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/adio-vechiului-kilogram-noile-definitii-mondiale-pentru-sistemele-de-masurare-kilogram-amper-kelvin-si-mol-au-intrat-in-vigoare-luni-54513-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv