Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, că “primitivii” care au învelit crucile soldaților români din cimitirul Dărmănești, trebuie să răspundă în fața legii pentru profanare.

“Mi-aș dori ca acești primitivi care au învelit crucile soldaților români să răspundă în fața legii pentru profanare. Povestea cu ‘să analizăm, să vedem dacă e pe pământul din Harghita sau pe teritoriul Bacăului’ este una artificială și care nu justifica sub nicio formă profanarea crucilor mormintelor soldaților români căzuți la datorie în Primul sau în al Doilea Război Mondial. (…). Aș vrea ca această scurtă declarație să fie un semnal de protest împotriva atitudinii primitivilor de cetățeni români de etnie maghiară. Atenție, nu mă refer la toți minoritarii unguri, pe care-i respect fără rezerve, dar resping atitudinea extremiștilor unguri și a UDMR care nu-i mai reprezintă, după părerea mea, pe minoritarii unguri decât un tronson foarte îngust al extremiștilor este reprezentat de UDMR”, a declarat Traian Băsescu într-o conferință de presă.

El a menționat că este vorba despre un cimitir militar în care sunt îngropați 1.143 de militari, din care 984 de eroi necunoscuți români, unguri, germani, austrieci și ruși căzuți la datorie.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău au demarat cercetări, vineri, după ce mai multe cruci ale eroilor români din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului din Dărmănești au fost acoperite cu saci din material plastic, sub pretextul că ar fi amplasate ilegal, imaginile fiind postate pe pagina de socializare a unor activiști maghiari.

“Nu a fost depusă o plângere cu privire la situația de la Cimitirul Valea Uzului. Ca urmare a vizionării imaginilor apărute în spațiul public, ne-am sesizat din oficiu. La fața locului se efectuează cercetări și în funcție de rezultatele anchetei se va da o soluție legală prin unitatea de Parchet”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu.

Sola eroilor români înhumați în Cimitirul Internațional Valea Uzului ar fi trebuit inaugurată în cursul zilei de vineri, dar a fost amânată pentru o dată ulterioară.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/traian-basescu-primitivii-care-au-invelit-crucile-soldatilor-romani-sa-raspunda-legal-pentru-profanare-54494.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/traian-basescu-primitivii-care-au-invelit-crucile-soldatilor-romani-sa-raspunda-legal-pentru-profanare-54494-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv