Președintele Klaus Iohannis a solicitat vineri Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să emită decizia privind normele de promovare a campaniei pentru referendum și să adopte recomandarea de difuzare a unui spot audio-video realizat de Președinție pentru promovarea acestuia.

 

“Administrația Prezidențială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele și regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită «normele și regulile de reflectare a desfășurării campaniilor electorale și a celor pentru referendum», Consiliul nu și-a respectat această obligație legală, deși intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale, remis sâmbătă MEDIAFAX.

De asemenea, Președinția a solicitat adoptarea “cu celeritate”, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale și locale.

“Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului”, conform sursei citate.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/klaus-iohannis-solicita-ca-cna-sa-emita-regulamentul-de-promovare-a-campaniei-pentru-referendum-54490.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/klaus-iohannis-solicita-ca-cna-sa-emita-regulamentul-de-promovare-a-campaniei-pentru-referendum-54490-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv