Marea Britanie a interceptat trei avioane militare rusești deasupra Mării Baltice, acesta fiind cel de-al doilea incident de acest fel din ultimele zile, a anunțat joi Ministerul britanic al Apărării, potrivit site-ului agenției Reuters.

Aeronavele britanice Typhoon au fost trimise miercuri pentru a intercepta două avioane de vânătoare SU-27 și un IL-22 și au fost escortate în formație către Rusia.

Marți, aeronavele britanice Typhoon au decolat de la baza aeriană Amari din Estonia, după ce trei avioane de vânătoare rusești zburau de-a lungul coastei Mării Baltice și se îndreptau spre Kaliningrad.

”Ne-am angajat să apărăm granițele NATO și ne sprijinim aliații pentru a descuraja orice amenințare”, a declarat secretarul britanic de stat pentru forțele armate, Mark Lancaster.

Marea Britanie a preluat luna trecută misiunea de Poliție Aeriană NATO în zona Baltică de la Forțele Aeriene germane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/trei-avioane-militare-rusesti-interceptate-de-aeronave-britanice-54475.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/trei-avioane-militare-rusesti-interceptate-de-aeronave-britanice-54475-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv