Administrația președintelui Donald Trump nu are permisiunea Congresului de a intra în război cu Iranul, a declarat joi Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților (camera inferioară), pe fondul escaladării tensiunilor în regiune, informează Reuters.

Nancy Pelosi a declarat presei că administrația republicană va oferi un briefing cu ușile închise pentru un grup de parlamentari de top – așa-numitul ‘Gang of Eight’ – cu privire la Iran în cursul serii de joi.

Rachete încărcate pe ambarcațiuni tradiționale în Golf figurează printre ‘amenințările’ invocate de către administrația președintelui Donald Trump pentru a justifica desfășurarea militară în Orientul Mijlociu, a indicat un responsabil american joi, potrivit AFP.

‘Rachete amplasate pe vase civile reprezintă o sursă de îngrijorare’, a indicat sub rezerva anonimatului același responsabil.

El a confirmat informațiile din New York Times potrivit cărora serviciile secrete americane se bazează pe fotografii cu rachete la bordul unor ‘dhow’, ambarcațiuni tradiționale în Golf care asigură o mare parte din comerțul maritim regional.

Aceste rachete complet asamblate au fost încărcate în ambarcațiuni de către Gardienii revoluției, armata de elită a regimului din Iran, indică ziarul.

‘Ceea ce îngrijorează în special militarii și serviciile de informații este intenția’ din spatele acestor încărcături, a precizat pentru AFP responsabilul american citat.

Potrivit postului public american, NPR, ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht-Ravanchi, nu a negat în mod clar joi că rachete au fost transportate de ambarcațiuni.

‘Noi trebuie să ne pregătim’, a spus el. ‘Nu sunt în măsură să vorbesc despre nivelul de pregătire militară, dar ceea ce vă pot spune este că toate aceste acuzații fac parte din afirmațiile false care sunt îndreptate împotriva Iranului pentru a pregăti ceva de genul unui conflict sau unui război’, a afirmat acesta.

Administrația Trump și-a sporit presiunea asupra Teheranului în ultimele 10 zile și și-a consolidat prezența militară în Golf, informând cu privire la pregătiri iraniene pentru un eventual atac împotriva intereselor SUA în regiune. Dar nu a oferit încă nicio dovadă privind amenințările invocate, notează AFP.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/presedinta-camerei-reprezentantilor-congresul-nu-a-aprobat-un-razboi-impotriva-iranului-54476.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/presedinta-camerei-reprezentantilor-congresul-nu-a-aprobat-un-razboi-impotriva-iranului-54476-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv