Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson, de asemenea fost primar al Londrei și un susținător activ a campaniei de ieșire a Regatului Unit din UE, a declarat joi că va candida pentru a-i succeda premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator, relatează postul BBC, citat de Reuters.

”Desigur că o voi face”, a spus Johnson în fața Asociației britanice a Brokerilor de Asigurări (The British Insurance Brokers’ Association).

El a demisionat din guvern anul trecut în iulie, fiind nemulțumit de modul în care Theresa May purta negocierile cu UE privind Brexitul. El este văzut în prezent ca fiind un favorit la succesiunea Theresei May în postul de premier.

Aceasta din urmă și-a oferit demisia în schimbul votării de către Camera Comunelor a unui acord privind Brexitul, după ce legislativul a respins de trei acordul pe care ea l-a negociat cu Bruxelles-ul. Deputații pro-europeni (laburiști, liberal-democrați și o parte a celor conservatori) consideră că acesta ar menține legături prea slabe cu UE, în timp ce deputații susținători ai Brexitului (în speciali conservatori și membri ai partidului nord-irlandez DUP) estimează că, dimpotrivă, Regatul Unit ar rămâne captiv în uniunea vamală europeană din cauza clauzei de ”backstop” pentru frontiera nord-irlandeză, clauză pe care liderii europeni au refuzat să o renegocieze.

Întrucât retragerea din UE a fost din nou amânată, până pe 31 octombrie, Regatul Unit va fi nevoit să participe săptămâna viitoare la alegerile europarlamentare. Conform sondajelor, alegătorii conservatori susținători ai ieșirii din UE, dezamăgiți de nerealizarea Brexitului, ar urma să voteze masiv cu Partidul pentru Brexit, condus de Nigel Farage.

Între timp, continuă negocierile inițiate de Theresa May cu liderul laburist Jeremy Corbyn în încercarea de a conveni o formulă de acord privind Brexitul care să poată fi susținut de o majoritate în Camera Comunelor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cine-o-va-inlocui-pe-theresa-may-la-conducerea-conservatorilor-britanici-54473.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cine-o-va-inlocui-pe-theresa-may-la-conducerea-conservatorilor-britanici-54473-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv