“Un actor cibernetic avansat” a exploatat o vulnerabilitate majoră a aplicației de mesagerie online WhatsApp, deținută de Facebook, reușind să instaleze programe clandestine de monitorizare pe telefoane și alte dispozitive, a anunțat compania, potrivit postului Sky News.

WhatsApp a transmis că aplicația a vizat un “număr precis” de utilizatori, fiind orchestrată de “un actor cibernetic avansat”.

Compania a lansat un update care a eliminat această vulnerabilitate, îndemnând toți utilizatorii să-și actualizeze aplicația ca măsură de precauție.

WhatApp a anunțat că echipa de securitate a companiei a fost prima care a identificat vulnerabilitatea, la începutul acestei luni, și a informat grupuri pentru protecția drepturilor omului, anumite firme de securitate și Departamentul de Justiție din SUA.

Hackerii au folosit funcția de apelare vocală a aplicației WhatsApp pentru a suna victima, în scopul instalării unui program clandestin de monitorizare, care era instalat chiar dacă victima nu răspundea la apel. Publicația Financial Times a relatat că, în multe cazuri, apelul ar fi dispărut la scurt timp din istoricul apelurilor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/whatsapp-vizata-de-un-atac-cibernetic-cu-scopul-instalarii-unui-program-clandestin-de-monitorizare-54441.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/whatsapp-vizata-de-un-atac-cibernetic-cu-scopul-instalarii-unui-program-clandestin-de-monitorizare-54441-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv