Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea și depus marți la Camera Deputaților prevede că mamele care primesc indemnizație pentru creșterea copilului vor putea realiza și venituri din activități independente. Inițiativa este semnată și de deputații Alfred Simonis și Lia Olguța Vasilescu.

Astfel, plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită realizează venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură definite la art. 67, art 70 și art. 103 din Legea 227/2015.

În ceea ce privește impactul bugetar al schimbărilor preconizate, „nu se vor înregistra creșteri ale cheltuielilor bugetare, menținându-se aceleași drepturi, însă vor fi colectate unele venituri la bugetul de stat și pot fi atrase fonduri europene”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

De asemenea, pentru aplicarea prevederilor proiectului de act normativ este necesară „după adoptarea acestei legi, va fi necesară modificarea Hotărârii Guvernului nr. 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare”, conform sursei citate.

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a scris, marți, pe Facebook că a depus acest proiect pentru a permite mamelor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor.

“Săptămâna trecută am primit un mesaj care îmi semnala faptul că actualele reglementări legislative nu permit mămicilor să aibă alte venituri decât cele din indemnizația de creștere a copilului. După ce am verificat și am constatat că există această piedică, am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze alături de mine rapid inițiativa de modificare a acestei legi. Astăzi am depus la Parlament și acest proiect care permite mămicilor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor. Mulțumesc celor care ne-au atras atenția ca să putem interveni rapid și să îndreptăm situația. Nimeni nu este perfect, noi așa am gândit legea, am dublat alocațiile pentru copii, dar asta ne-a scăpat”, a afirmat Liviu Dragnea, în postare de pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că speră ca de această dată “PNL și Iohannis să nu aplice blocajul cu care ne-au obișnuit în ultimii doi ani, atacând orice proiect al nostru la CCR”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ce-contine-proiectul-care-permite-mamelor-sa-aiba-si-indemnizatii-si-alte-venituri-54449.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ce-contine-proiectul-care-permite-mamelor-sa-aiba-si-indemnizatii-si-alte-venituri-54449-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv