O avertizare cod galben de inundații valabilă de marți seara până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din 9 județe, a fost emisă de hidrologi.

Avertizarea cod galben de inundații intră în vigoare marți la ora 18 și este valabilă până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din județele Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Argeș și Olt.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Caraș Severin, Mehedinți și Gorj.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a ploilor se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Timiș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Timiș și Caraș-Severin), Cerna (județele Gorj și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu – bazin amonte S.H. Podari (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), afluenții Oltului aferenți sectorului aval S.H. Cornet – amonte Ac. Ipotești (județele Vâlcea, Argeș și Olt), Olteț – bazin superior și mijlociu (județele Gorj și Vâlcea) și Dunăre – afluenții mici aferenți sectorului amonte Ac. Porțile de Fier II (județele Caraș Severin și Mehedinți).

ANM a emis, marți, o atenționare cod galben de furtună pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, care intră în vigoare marți la ora 18.00 și expiră miercuri dimineață. În județele vizate se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este valabilă și o informare meteo privind manifestări de instabilitate atmosferică accentuată până vineri la ora 10.00, când în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/avertizare-cod-galben-de-inundatii-pana-miercuri-pentru-rauri-din-9-judete-54445.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/avertizare-cod-galben-de-inundatii-pana-miercuri-pentru-rauri-din-9-judete-54445-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv