Raed Arafat a spus, după ce familia Aurei Ion, tânăra decedată în accidentul din Apuseni, a depus o plângere împotriva sa, că se încearcă identificarea unui vinovat cu orice preț și pentru orice deces, adăugând că nu era în țară la acel moment și nici nu avea responsabilități în misiunea de căutare.

„În primul rând, eu nu eram în țară când a avut loc tragedia de la Apuseni! Eram în deplasare oficială la Budapesta, fiind anunțat telefonic de profesorul Irinel Popesc cum că avionul care transporta echipa a căzut. În urmă confirmării acestui fapt de către însuși dr. Zamfir prin telefon, am alertat telefonic șeful IGSU, Ministrul Apărării și șeful aviației Ministerului Afacerilor Interne și l-am solicitat dr-lui Zamfir să anunțe situația prin 112. Asta era implicarea mea în tragedia de la Apuseni, ulterior situația fiind preluată în țară de cei care aveau competență să o rezolve”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Șeful DSU și secretarul de stat în MAI a răspuns și acuzațiilor potrivit cărora el ar fi fost cel care a dispus ca elicopterul SMURD să caute avionul.

„Tebuie să clarific faptul că elicopterul SMURD a fost direcționat imediat să execute misunea de căutare salvare, decolând de la Târgu Mureș unde existau condiții de zbor, piloții renunțând la misiune când s-au apropriat de zona accidentului și au văzut că vizibilitatea este redusă existând și condiții de givraj, astfel ei au transmis și piloților de la Min. apărării Naționale datele despre condițiile că să nu mai decoleze după ce primiseră ordinul de la Ministerul Apărării. Pentru avocata care nu știe, sau se face că nu știe, elicoptere care să caute pe ceață în zonele montane, pe vizibilitate zero, nu există încă nici în România și nici în altă parte. Când condițiile meteo nu permit executarea unei misiuni de căutare salvare pe calea aerului, misiunea de căutare salvare se rezumă la forțele terestre, pur și simplu, că să nu avem și alte victime din rândul salvatorilor. Faptul că elicopterul a decolat, având condiții de zbor, este decizia comandantului și nu a mea”, a mai explicat Arafat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/raed-arafat-despre-plangerea-impotriva-sa-depusa-de-familia-aurei-ion-tanara-decedata-in-muntii-apuseni-se-incearca-sa-fie-gasiti-vinovati-cu-orice-pret-54440.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/raed-arafat-despre-plangerea-impotriva-sa-depusa-de-familia-aurei-ion-tanara-decedata-in-muntii-apuseni-se-incearca-sa-fie-gasiti-vinovati-cu-orice-pret-54440-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv