Statele Unite au trimis în România sute de militari și avioane F-16 suplimentare, pentru consolidarea apărării în zona estică a NATO și descurajarea unei posibile agresiuni ruse, afirmă surse militare.

Peste 250 de militari și 12 avioane multirol F-16C, de la Baza aeriană Fort Worth (Texas), au ajuns în România, la Baza 71 de la Câmpia Turzii, pentru a consolida apărarea aeriană și a descuraja o posibilă agresiune rusă, informează publicația Stars and Stripes.

“Avem vecinul «prietenos» de la est, care uneori exercită presiuni mari, nu doar asupra țării noastre, ci și asupra întregului Flanc estic al NATO. Prezența Forțelor Aeriene americane în România garantează că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat, astfel că se vor gândi de două ori înainte de a veni aici. Sigur că avem și avioanele noastre, dar a avea 12 avioane de vânătoare în baza noastră ne ajută mult”, afirmă maiorul român Cosmin Tănase, citat de Stars and Stripes.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/statele-unite-au-trimis-in-romania-sute-de-militari-si-avioane-f-16-pentru-descurajarea-rusiei-surse-54415.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/statele-unite-au-trimis-in-romania-sute-de-militari-si-avioane-f-16-pentru-descurajarea-rusiei-surse-54415-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv