Ministerul de Interne va introduce, în această vară, în dotarea polițiștilor de pe litoral aparate pentru depistarea consumului de droguri, ministrul Carmen Dan arătându-se îngrijorată de creșterea consumului și traficului de stupefiante.

Ministrul Carmen Dan a declarat, vineri, la Constanța, unde a avut o întâlnire cu șefii structurilor MAI cu responsabilități în gestionarea planului de siguranță și ordine publică în sezonul estival 2019, că a urmărit, în principal, organizarea privind combaterea traficului și consumului de stupefiante.

Pentru combaterea acestui fenomen, ea a declarat că vor fi introduse aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumatorilor de alcool.

„Le-am solicitat șefilor structurilor noastre să fie foarte atenți în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaștem cu toții, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, și a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. (…) Aceste aparate există deja și suntem pregătiți să suplimentăm numărul acestora în funcție de solicitări”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că a cerut multă atenție în zona stațiunilor de pe litoral și în special în zona cluburilor, „mai ales că urmează o perioadă aglomerată”. „Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului”, a spus ea, precizând că își dorește să vadă rezultate în perioada următoare.

Totodată, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este „un motiv de îngrijorare”, cerând și ajutorul organizațiilor neguvernamentale și al voluntarilor.

„Noi urmărim cu foarte mare atenție indicatorii statistici și nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autoritățile cu competențe. Îmi doresc să ne și mobilizăm de așa natură și să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că există o preocupare a autorităților în această zonă. Profit de prilej să solicit și ONG-urilor de profil să ne sprijine și să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm și cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că eforturile trebuie să fie conjugate”, a mai declarat ea, la finalul întâlnirii de la Prefectura Constanța.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/constanta-politistii-de-pe-litoral-vor-avea-aparate-pentru-depistarea-consumului-de-droguri-54418.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/constanta-politistii-de-pe-litoral-vor-avea-aparate-pentru-depistarea-consumului-de-droguri-54418-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv