Autoritățile ruse au organizat o paradă militară care se desfășoară joi, la Moscova, pentru a sărbători 74 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei în timpul celui de al Doilea Război Mondial, relatează site-ul agenției Tass.

Parada a început cu un marș cu steaguri, făcut de batalionul gărzilor de onoare ale Regimentului Preobrazhensky, desfășurat în Piața Roșie

Președintele rus Vladimir Putin, veterani de război și mai mulți invitați așteaptă în tribuna centrală din Piața Roșie.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, supraveghează parada, care este comandată de comandantul Forțelor Tereste, generalul Oleg Saliukov.

 Peste 13.000 de trupe și 130 de sisteme de arme participă la Parada de Ziua Victoriei de la Moscova.

Aeronavele de luptă și elicopterele ruse nu vor participa la parada de Ziua Victoriei, desfășurată joi în Piața Roșie de la Moscova, din cauza vremii nefavorabile, a informat o sursă din domeniul Apărării, relatează site-ul agenției Tass.

„Din cauza condițiilor nefavorabile de vreme din Moscova și din regiune, a fost luată decizia privind anularea participării aviației la parada de Ziua Victoriei, desfășurată în Piața Roșie. Avioanele de luptă și elicopterele care trebuiau să participe se vor întoarce la bazele lor”, a informat sursa.

La demonstrațiile aeriene erau așteptate să participe elicoptere de tip Mi-26, Mi-28NM, Ka-52 și Mi-35, bombardierul strategic rusesc Tu-160 și avionul de tip Tu-22M. Aviația din Rusia urma de asemenea să implice și avioanele militare Il-76 și Il-78.

Echipa de Acrobați ar fi urmat să facă demonstrații cu avioane de luptă Su-30 și MiG-29 deasupra Pieței Roșii în timpul paradei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/rusia-celebreaza-ziua-victoriei-asupra-germaniei-naziste-parada-uriasa-organizata-in-piata-rosie-de-ce-au-fost-anulate-demonstratiile-aeriene-54401.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/rusia-celebreaza-ziua-victoriei-asupra-germaniei-naziste-parada-uriasa-organizata-in-piata-rosie-de-ce-au-fost-anulate-demonstratiile-aeriene-54401-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv