Liviu Dragnea a adresat, joi pe Facebook, un mesaj cu ocazia celebrării Zilei Europei, precizând că 9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români. Președintele PSD a mai transmis „ne vedem la Iași”, referindu-se la mitingul organizat de social-democrați cu acest prilej.

 „9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români, care sărbătoresc astăzi data la care România și-a proclamat independența de stat, devenind, în cuvintele ministrului Mihail Kogălniceanu, o națiune de sine stătătoare. Celebrăm totodată, alături de țările din întreaga Europă, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste, care a încheiat războiul pe continent, dar și momentul istoric în care a fost pusă piatra de temelie a Uniunii Europene – Familia din care facem parte de mai bine de 12 ani și de al cărei viitor trebuie să avem grijă împreună. De Ziua Europei, vă urez tuturor La mulți ani! Ne vedem la Iași!”, a transmis Liviu Dragnea, înr-o postare joi pe Facebook.

Liviu Dragnea a declarat, marți, că mitingul organizat de PSD la Iași pe 9 mai va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestația social-democraților are loc în aceeași și cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

Ziua Europei 2019 este marcată, joi, 9 mai, prin evenimente care se vor desfășura în multe colțuri ale țării, organizatorii pornind în căutarea semnificațiilor originare.

România celebrează pe 9 mai Ziua Europei, dedicată unității europene. În fiecare an, în această zi, se sărbătorește pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei, scrie europa.eu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/dragnea-mesaj-despre-ce-reprezinta-ziua-europei-celebram-ziua-victoriei-asupra-germaniei-naziste-liderul-psd-invitatie-la-miting-ne-vedem-la-iasi-54398.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/dragnea-mesaj-despre-ce-reprezinta-ziua-europei-celebram-ziua-victoriei-asupra-germaniei-naziste-liderul-psd-invitatie-la-miting-ne-vedem-la-iasi-54398-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv