Coreea de Nord a lansat cel puțin un proiectil neidentificat, au informat joi forțele armate sud-coreene, la aproape o săptămână de când Phenianul a reluat testările de armament, relatează site-ul postului CNN.

Lansarea a avut loc la ora locală 16.30 (ora României, 10.30), în partea de vest a țării.

Forțele armate din Coreea de Nord au efectuat sâmbătă trageri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de 240 mm și 300 mm la un poligon aflat în apropiere de orașul Wonsan din estul țării, unele proiectile zburând până la distanța de 240 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare. Totodată, Phenianul a testat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.

Presa nord-coreeană a relatat despre exercițiul de sâmbătă că a fost unul “defensiv și de rutină”. În cursul exercițiului, forțele nord-coreene au lansat și o rachetă balistică cu rază mică de acțiune, fiind primul test balistic efectuat de regimul de la Phenian după testarea unei rachete balistice intercontinentale în noiembrie 2017.

Lansarea de joi a avut loc în regiunea Sino-ri, în provincia vestică Pyongbuk.

În ianuarie 2019, specialiștii din Statele Unite au descoperit în regiunea Sino-ri o presupusă bază secretă de rachete a regimului din Coreea de Nord. Specialiștii estimează că regimul de la Phenian are aproximativ 20 de baze balistice secrete.

Baza Sino-ri se află la circa 210 kilometri nord de Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Rachetele instalate în această bază secretă pot atinge ținte din Coreea de Sud, Japonia și chiar din Arhipelagul Guam, aparținând Statelor Unite, afirmă experții Institutului “Beyond Parallel”, din cadrul Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/armata-sud-coreeana-semnal-de-alarma-proiectil-neidentificat-lansat-de-coreea-de-nord-in-aceasta-dimineata-54400.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/armata-sud-coreeana-semnal-de-alarma-proiectil-neidentificat-lansat-de-coreea-de-nord-in-aceasta-dimineata-54400-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv