Unul dintre cei doi militară răniți în Afganistan a fost transportat miercuri în Germania. Fruntașul Ionuț Burlacu a fost transportat la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui fiind stabilă, transmite MApN.

Caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, au fost răniți luni în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Caporalul Bogatu a fost externat încă din ziua accidentului și s-a întors în campul românesc, unde a rămas sub supravegherea echipei medicale a detașamentului, transmite sursa citată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/unul-dintre-militarii-raniti-luni-in-afganistan-a-fost-transportat-in-germania-pentru-investigatii-54391.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/unul-dintre-militarii-raniti-luni-in-afganistan-a-fost-transportat-in-germania-pentru-investigatii-54391-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv