Sorina Pintea a precizat miercuri, pentru MEDIAFAX, că încă doi copii au fost diagnosticați cu stafilococ auriu. Potrivit acesteia, proveniența bacteriei nu este încă cunoscută.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat miercuri seară pentru MEDIAFAX că alți doi copii au fost diagnosticați cu stafilococ auriu. „Diagnosticul în aceste cazuri e același, proveniența nu o știm încă”, a menționat ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX că alți doi copii au fost internați, dintre care unul marți seară, iar celălalt miercuri dimineață.

„Nu au ieșit încă analizele. S-au luat probe și urmează să vedem (…) a venit un copil aseară, și unul azi dimineață. Mai pot veni între timp, eu nu știu. Deocamdată la prânz așa erau, aceștia doi”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în timpul zilei, că cei de la DSP fac în continuare verificări la Maternitatea Giulești, în contextul în care marți, au fost raportate cazurile a trei bebeluși depistatți cu stafilococ auriu născuți acolo. Tot ea a precizat și că, momentan, maternitatea nu va fi închisă.

Purtătorul de cuvant al Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a precizat, marți, pentru MEDIAFAX că prezența stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a trei copii născuți la Maternitatea Giulești. Doi au fost externați, unul se află internat, starea lui fiind mai gravă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/sorina-pintea-alti-doi-copii-diagnosticati-cu-stafilococ-auriu-54396.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/sorina-pintea-alti-doi-copii-diagnosticati-cu-stafilococ-auriu-54396-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv