Ester Peony, pe numele real Ester Alexandra Crețu, reprezentanta României la Eurovision 2019, are origini românești, dar pasiunea pentru muzică a descoperit-o la Montreal, în Canada, unde locuia cu familia.

 Ester s-a născut în anul 1993, la Câmpulung. Ea și-a petrecut copilăria în Canada, unde a început să studieze jazz-ul la vârsta de 8 ani. Patru ani mai târziu, ea s-a întors în România, unde a fost înscrisă de părinți la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, secția Pian. La 13 ani, s-a transferat la secția chitară clasică și în clasa a IX-a si-a continuat studiile la secția Canto Clasic.

În anul 2013, Ester a fost admisă la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Acolo, ea s-a întors la prima dragoste: jazz-ul. Ulterior a început să compună pentru artiști precum Pepe, Tamy, Sylvia și Dj Rynno.

Tânăra artistă a lansat prima piesă proprie, ”Sub aripa ta”, aceasta fiind compusă de Mahia Beldo. Versurile au fost scrise de cunoscutul artist Doddy. Piesa s-a clasat mai multe săptămâni în topurile radiourilor și posturilor TV autohtone.

Mai târziu, Ester a început să concerteze cu Vescan Puya, Doddy și Anastasia. Primul ei EP, ”Dig it”, a fost lansat în 2018.

În luna februarie, Ester Peony a reușit să se claseze pe primul loc, cu piesa ”On a Sunday”, în finala selecției naționale Eurovision 2019, ceea ce înseamnă că ea ne va reprezenta țara la concursul international de la Tel Aviv, în Israel.

Sub sloganul “Dare to dream”, Eurovision 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 și 16 mai și finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa “Toy”.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, iar România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa “Goodbye”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/eurovision-2019-cine-este-ester-peony-artista-care-reprezinta-romania-la-tel-aviv-54387.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/eurovision-2019-cine-este-ester-peony-artista-care-reprezinta-romania-la-tel-aviv-54387-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv