Fosila unei specii recent descoperite reprezintă o dovadă suplimentară a existenței unor mici dinozauri cu aripi asemănătoare celor de lilieci, conform unui studiu realizat în China, citat miercuri de Press Association.

Micile creaturi, cu o greutate de doar 200 de grame, erau înzestrate cu ceea ce păreau a fi aripi de liliac, cu membrane, înfățișare necunoscută anterior în rândul dinozaurilor din familia teropodelor, potrivit autorilor studiului.

Fosila a fost descoperită în provincia chineză Liaoning și ar avea o vechime de aproximativ 163 de milioane de ani.

Aceasta demonstrează că, pe măsură ce au început să își dezvolte abilitățile de zbor, dinozaurii foarte apropiați de păsări au prezentat o gamă variată de structuri diferite de aripi, conform unui studiu publicat în revista Nature.

Autorul principal al studiului, Min Wang, și colegii săi de la Academia de Științe din China au explicat că mica familie Scansoriopterygidae cuprindea în general dinozauri cu pene care se cățărau, fiind înzestrați cu membre lungi și degete.

Însă, cercetările ulterioare au demonstrat că Yi qi și Ambopteryx longibrachium – ambii membri ai grupului Scansoriopterygidae – aveau aripi membranoase și un os al încheieturii stiliform, lung și ascuțit.

Oamenii de știință au declarat că aripile membranoase și membrele superioare alungite prezente în familia Scansoriopterygidae demonstrează probabil existența unei scurte etape experimentale în ceea ce privește zborul, înainte ca aripile prevăzute cu pene să devină dominante.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/descoperire-fabuloasa-facuta-de-cercetatori-4-54386.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/descoperire-fabuloasa-facuta-de-cercetatori-4-54386-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv