Nașterea bebelușului lui Meghan Markle a creat un precedent în casa Windsor, fiind vorba de singurul membru “birasial” prin naștere al regalității britanice, relatează luni ziarul spaniol ABC.

Curtea reginei Elisabeta a II-a a primit luni un nou membru care a făcut istorie doar prin nașterea sa și care devine un simbol al evoluției acestei monarhii considerată una dintre cele mai conservatoare. Băiețelul prințului Harry și al lui Meghan Markle este primul membru regal birasial născut în casa Windsor, un adevărat eveniment în monarhiile europene.

Fosta actriță americană, devenit ducesă de Sussex, este fiica lui Doria Ragland, care are rădăcini afro-americane și este descendentă din sclavi. Meghan, care a făcut istorie devenind prima consoartă princiară pe jumătate afro-americană la căsătoria ei din mai 2018, creează un nou precedent dând naștere primului bebeluș princiar metis.

Potrivit observatorilor casei regale, rasismul nu este o problemă închistată la Palatul Buckingham. Dickie Arbiter, expert în Casa regală britanică, a dat drept exemplu faptul că asistentul principal al reginei Elisabeta a II-a este “negru”. Familia Regală, conservatoare prin tradiție, a primit fără probleme aerul renovator al lui Meghan Markle odată cu venirea ei la curte.

Actrița americană se arăta mândră de originile sale în 2015, înainte de a se alătura prin căsătorie casei Windsor. “Să spun cine sunt, să împărtășesc de unde vin, să-mi mărturisesc mândria de a fi o femeie puternică și sigură de rasa ei mixtă”, scria ea pentru revista Elle, pe când era actriță.

Bebelușul va fi primul de sânge regal care va primi cetățenie americană. Orice cetățean care a trăit în ultimii cinci ani în țară transferă automat descendenților săi propria cetățenie. Astfel bebelușul devine american și nu va putea renunța la cetățenie înainte de a împlini 16 ani.

Acest nou bebeluș princiar este o mărturie a faptului că vremurile s-au schimbat pentru casa Casa Windsor.

Conexiunile cu strămoșii afro-americani ai lui Meghan nu au fost ascunse de Casa Regală. Dimpotrivă, titlul nobiliar acordat în ziua nunții a fost interpretat ca un gest de mărinimie față de strămoșii săi. Augustus Frederick, primul duce de Sussex (1773 – 1843), a fost un om renovator care a promovat chiar o campanie pentru abolirea sclaviei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/bebelusul-lui-meghan-markle-primul-membru-metis-al-casei-windsor-54371.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/bebelusul-lui-meghan-markle-primul-membru-metis-al-casei-windsor-54371-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv