Treisprezece persoane și-au pierdut viața după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc în zbor duminică la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgență, cuprinsă de flăcări, relatează AFP, care citează TASS.

“Până la acest moment, confirmăm moartea a 13 persoane, dintre care doi copii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko, citată de agenția publică de presă TASS.

Aparatul de zbor rusesc, un Suhoi Superjet-100, tocmai decolase cu destinația Murmansk (nord), când a fost anunțat un incendiu la bord.

Aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență, în timp ce flăcări impresionante cuprinseseră spatele avionului, conform numeroaselor imagini publicate pe rețelele de socializare.

În alte înregistrări video se văd pasageri care ies din avion pe tobogane, apoi aleargă pe pistă pentru a se îndepărta de Superjet în timp ce acesta ardea extrem de repede. Un uriaș nor de fum negru s-a ridicat deasupra Aeroportului Șeremetievo, cel mai mare din Rusia după numărul de pasageri.

Într-un comunicat, Aeroflot, principala companie rusă, a transmis că aterizarea de urgență a fost determinată de “un incendiu la motoare în zbor”.

A fost deschisă o “anchetă penală pentru încălcarea regulilor de securitate”, a precizat într-un comunicat Comitetul de Anchetă rus, însărcinat cu investigațiile în astfel de cazuri.

Premierul Dmitri Medvedev a dispus crearea unei comisii guvernamentale pentru anchetarea accidentului, conform agenției RIA Novosti.

Avionul avea la bord 73 de pasageri și cinci membri ai echipajului, a precizat aeroportul într-un comunicat. Mai multe zboruri au fost transferate spre alte aeroporturi din Moscova sau pe cel din Nijni Novgorod, la circa 500 de kilometri est de capitala rusă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/tragedie-in-aer-un-avion-a-luat-foc-13-persoane-si-au-pierdut-viata-54361.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/tragedie-in-aer-un-avion-a-luat-foc-13-persoane-si-au-pierdut-viata-54361-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv