Papa Francisc a sosit duminică în Bulgaria, în cadrul unui turneu de trei zile în Balcani menit să ilustreze deschiderea suveranului pontif față de creștinii ortodocși și care va cuprinde și o vizită la altarul din Skopje al Maicii Tereza, canonizată de Francisc în 2016, transmit BTA, dpa și AFP.

Papa Francisc a fost întâmpinat duminică dimineața pe aeroportul din Sofia de premierul Boiko Borisov și patru copii îmbrăcați în costume populare.

Premierul bulgar i-a mulțumit Papei pentru că a acceptat să-i viziteze țara, iar primele cuvinte ale Papei au fost: “Mă rog realmente pentru pace”. Tot pe aeroport a avut loc tradiționalul schimb de cadouri, prilej cu care Papa a primit între altele o icoană a Sfinților Chiril și Metodiu și iaurt bulgăresc.

Suveranul Pontif a fost condus apoi la palatul prezidențial, unde a fost întâmpinat în cadrul unei ceremonii oficiale de președintele Rumen Radev, ceremonie la care au mai luat parte președinta Parlamentului Țveta Takaianceva, ministrul de externe Ekaterina Zaharieva și primarul Sofiei Iordanka Fandakova.

Cea de-a 29-a călătorie apostolică a Papei Francisc de când a devenit capul Bisericii catolice, în 2013, va mai cuprinde duminică o întâlnire cu patriarhul Bisericii ortodoxe bulgare Neofit și o rugăciune la Catedrala Nevski din Sofia. Biserica ortodoxă bulgară a exclus însă oficierea de slujbe interreligioase.

Luni, Papa va vizita, între altele, un centru pentru refugiați, înainte de a porni spre Macedonia de Nord.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/papa-francisc-si-a-inceput-vizita-in-bulgaria-54356.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/papa-francisc-si-a-inceput-vizita-in-bulgaria-54356-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv