O fetiță de 3 ani a murit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, unde fusese internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli. O anchetă a DSP Iași este în desfășurare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul DSP Iași, Liviu Stafie, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de epidemiologi a recoltat probe de apă și alimente de la familia fetiței, care locuiește într-un sat din județul Iași.

„O fetiță de trei ani, care era internată de câteva zile pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii <Sfânta Maria>, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind confirmat sindromul hemolitic uremic cauzat de infectarea cu bacteria E.coli. DSP Iași a declanșat o anchetă în acest caz pentru a se stabili modul în care a contactat bacteria. Am trimis acasă la familia fetiței o echipă de epidemiologi care a recoltat probe de alimente, de apă. Este vorba despre o familie de șase persoane, părinții și patru copii, care nu prezentau probleme de sănătate. În gospodărie aveau și fântână cu apă, iar membrii familiei au spus că nu consumau decât apă îmbuteliată, vom vedea. Am trimis probe și la Institutul Cantacuzino din București. Ancheta este în desfășurare, iar luni vom avea rezultatele preliminare”, a spus Stafie.

Fetița din comuna Ceplenița a fost internată la sfârșitul lunii aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”, fiind confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/o-fetita-de-3-ani-internata-cu-sindrom-hemolitic-uremic-a-murit-dsp-face-ancheta-54354.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/o-fetita-de-3-ani-internata-cu-sindrom-hemolitic-uremic-a-murit-dsp-face-ancheta-54354-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv