Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, cu rază scurtă de acțiune, în direcția Mării Japoniei, în dimineața zilei de sâmbătă, a informat agenția de știri Yonhap, citând șefii Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Șefii Statului Major au declarat că autoritățile din Coreea și SUA analizează detaliile rachetei, care a fost lansată în jurul orei 9 dimineața, a anunțat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, potrivit Reuters.

Nordul “a lansat mai multe runde de rachete din orașul Wonsan de pe coasta de est, în direcția nord-est, astăzi între 9:06 și 9:27”, a anunțat JCS într-un comunicat de presă.

Acestea au zburat pentru o distanță de aproximativ 70 de kilometri până la 100 de kilometri, a transmis JCS, adăugând că autoritățile sud-coreene și americane analizează detaliile rachetelor.

“Armata noastră a urmărit îndeaproape mișcările Coreei de Nord și a menținut o poziție în strânsă coordonare cu SUA”, a adăugat JCS.

Aceste rachete au venit la aproximativ 17 luni după ce țara comunistă a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 (ICBM) la sfârșitul lunii noiembrie, susținând că poate pune întreaga zonă continentă a SUA în raza sa de acțiune.

JCS a anunțat mai devreme că nordul a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, dar mai târziu a revizuit anunțul pentru a descrie ceea ce a fost lansat ca “proiectile”.

Schimbarea sugerează că lansările ar putea implica mai multe lansatoare de rachete, nu rachete.

“Ceea ce a tras nordul de data aceasta nu este o rachetă balistică”, a spus un oficial militar.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: “Suntem conștienți de acțiunile Coreei de Nord din această seară. Vom continua să monitorizăm situația cât va fi necesar.”

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/coreea-de-nord-a-lansat-mai-multe-proiectile-cu-raza-scurta-de-actiune-in-marea-japoniei-54347.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/coreea-de-nord-a-lansat-mai-multe-proiectile-cu-raza-scurta-de-actiune-in-marea-japoniei-54347-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv