Fostul ministru Ilan Laufer este audiat, la ora transmiterii știrii, de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, având calitatea de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de fraudă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Fostul ministru este audiat, joi, de către Direcției de Investigare a Criminalității Economic (DICE), în dosarul lui Carmen Adamescu, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Laufer are calitatea de suspect în dosar, fiind suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă și de evaziune fiscală.

Potrivit acelorași surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube companiei de peste 5.800.000 de euro.

Cei care doreau să închirieze spații în Unirea, ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume mici de bani. Banii astfel obținuți de Ilan ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere.

Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, spun aceleași surse.

De asemenea Laufer este cercetat și pentru evaziune fiscală. Acesta, pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele patru firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În dosar mai este cercetată și o funcționară de la Unirea Shopping Center.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ilan-laufer-este-audiat-de-politisti-are-calitatea-de-suspect-in-dosarul-lui-carmen-adamescu-54329.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ilan-laufer-este-audiat-de-politisti-are-calitatea-de-suspect-in-dosarul-lui-carmen-adamescu-54329-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv