Autoritățile indiene au început evacuarea a sute de mii de persoane și au decis închiderea a două porturi de pe coasta de est a țării din cauza apropierii ciclonului Fani, potrivit Reuters.

 

Autoritățile din statul Odisha au anunțat că au suplimentat numărul de echipaje de intervenție în caz de urgență. „Facem tot posibilul pentru a-i informa pe cetățeni în legătură cu acest ciclon și pentru a-i muta pe cei mai vulnerabili către adăposturile special amenajate”, a declarat Bishnupada Sethi, Comisarul pentru situații de urgență al statului.

Porturile Paradip și Visakhapatnam au fost închise. „Operațiunile portuare din Paradip vor fi suspendate din această seară, iar toate vasele vor trebui să părăsească portul”, a anunțat S. K. Mishra, manager de trafic al portului Paradip.

Sezonul ciclonic începe în India în luna aprilie și se încheie în decembrie. În această perioadă, furtuni puternice duc anual la evacuarea a zeci de mii de persoane, decese și pagube însemnate.

Ciclonul Fani este unul de categorie medie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ciclonul-fani-sute-de-mii-de-persoane-au-fost-evacuate-in-india-54327.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ciclonul-fani-sute-de-mii-de-persoane-au-fost-evacuate-in-india-54327-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv