Epidemia de Ebola din nord-estul Republicii Democrate Congo a provocat moartea a peste 750 de persoane, la opt luni după detectarea primului caz, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care urmează să anunțe vineri dacă este vorba despre o “urgență de sănătate publică de interes internațional”, relatează AFP.

Epidemia a fost declarată pe 1 august în provincia Nord Kivu (nord-est). Cazuri au fost semnalate inițial la Mangina, într-o zonă rurală, mai apoi în orașul Beni, și în prezent la Butembo-Katwa, la 50 km sud de Beni, în această regiune unde populația se deplasează foarte mult.

“Transmiterea bolii s-a intensificat în Butembo/Katwa și în zonele sanitare din jurul Vuhovi și Massereka. Acești factori au condus la o creștere a numărului de cazuri raportate în ultimele săptămâni, după o perioadă de declin”, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Bilanțul epidemiei continuă să crească, în ritm accelerat, conform organizațiilor prezente la fața locului.

De la începutul epidemiei, au fost raportate 1.186 de cazuri confirmate, dintre care 751 de decese, potrivit ultimelor statistici ale OMS din 9 aprilie.

Bilanțul precedent din 2 aprilie al OMS făcea referire la 690 de morți.

Lupta împotriva epidemiei a fost perturbată în ultimele săptămâni de atacuri ale unor grupări armate. În plus, membrii comunităților se opun acțiunilor de prevenire a îmbolnăvirilor și de acordare de îngrijiri medicale, dar și înmormântărilor în condiții de siguranță.

Aceste “incidente de securitate” perturbă lupta împotriva Ebola prin limitarea accesului personalului medical la populație și, prin urmare, la persoanele bolnave, ceea ce conduce la un risc de “intensificare a răspândirii virusului în aceste comunități”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/epidemia-de-ebola-se-extinde-bilant-ingrijorator-54186.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/epidemia-de-ebola-se-extinde-bilant-ingrijorator-54186-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv