Un român, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca șofer pentru familia președintelui Donald Trump, a fost arestat în urmă cu opt luni de autoritățile de imigrare din SUA, după ce s-a descoperit că acesta era condamnat în lipsă în România, relatează cotidianul The New York Times.

Zoltan T. a ajuns în mod legal în Statele Unite, în anul 2011, fiind deținător al unei Cărți verzi. Între 2013 și 2016 a lucrat în cadrul unui club de golf deținut de Donald Trump, fiind șofer pentru o serie de membri ai familiei Trump și oficiali ai echipei de campanie.

Bărbatul a fost însă arestat după ce în anul 2016 a depus actele pentru obținerea cetățeniei americane. Autoritățile au descoperit în urma verificării trecutului că pe numele său exista o condamnare în lipsă în România pentru fraude în asigurări.

Soția bărbatului, Alina R., a declarat pentru The New York Times că bănuiește că infracțiunea s-a produs atunci când un prieten al românului s-a folosit de numele lui pentru a obține în mod ilegal despăgubiri de la o companie de asigurări auto. Avocatului lui Zoltan T. a declarat pentru jurnaliștii americani că autoritățile române nu au solicitat extrădarea clientului său.

Totuși, în urmă cu câteva luni, un judecător de la o instanță din SUA a ordonat deportarea lui Zoltan T. Avocatul românului însă a contestat decizia și apelul urmează să fie judecat.

Administrația Donald Trump a înăsprit măsurile în domeniul imigrației, inclusiv prin extinderea paletei de infracțiuni pentru care se poate lua măsura deportării.

Soția bărbatului a declarat că-și va urma soțul în România, însă fără acces la serviciile medicale din SUA, fiica lor, în vârstă de 8 ani, care suferă de o boală cardiacă congenitală, are mici șanse să supraviețuiască. Născută în România, a fost supusă în Germania la două operații de urgență la doar cinci zile după naștere.

“Revenirea în România ar însemna semnarea condamnării ei la moarte”, a declarat Alina R.

În perioada campaniei prezidențiale din 2016, Zoltan T. a fost promovat adjunct al șefului diviziei de securitate a clubului de gold din Jupiter, Florida. El prelua demnitari și membri ai echipei de campanie de la aeroport, identitatea lui fiind verificată de Serviciul Secret din SUA, a relatat soția bărbatului.

În cele din urmă, în octombrie 2016, Zoltan T. și-a dat demisia întrucât nu se înțelegea cu un nou manager.

Oficialii de la Organizația Trump nu au răspuns încă la solicitările presei de face comentarii în legătură cu acest caz.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-roman-fost-sofer-al-familiei-trump-inchis-de-8-luni-de-autoritatile-de-imigrare-din-sua-54039.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-roman-fost-sofer-al-familiei-trump-inchis-de-8-luni-de-autoritatile-de-imigrare-din-sua-54039-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv