Parlamentul European a aprobat marți un proiect privind drepturile de autor, inclusiv în domeniul digital, ce prevede introducerea unor reglementări mai dure de protecție a drepturilor de autor, în contextul unei dezbateri acerbe pe această temă, anunță postul BBC News.

Directivă privind dreptul de autor pe piața unică digitală introduce o serie de noi reguli care ar avea drept scop să forțeze platformele online – tot mai populare – să împartă veniturile cu creatorii de conținut și să ofere posibilitatea tragerii la răspundere a platformelor care încalcă drepturile de autor prin distribuirea de conținut nelicențiat.

Numeroși artiști, instituții de presă, case de discuri și studiouri de filme s-au declarat în favoarea propunerilor, motivând că astfel vor putea beneficia în mod corect de venituri de pe urma operelor create de ei.

Pe de o parte, companii ori activiști pentru drepturi civile au avertizat că modificările propuse ar îngrădi creativitatea și diseminarea conținutului în mediul online și astfel ar afecta libertatea de exprimare.

Directiva a fost aprobată de Parlamentul European cu 348 de voturi pentru și 278 împotriva.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/parlamentul-european-a-aprobat-un-controversat-proiect-privind-drepturile-de-autor-53972.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/parlamentul-european-a-aprobat-un-controversat-proiect-privind-drepturile-de-autor-53972-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv