Jandarmeria Română precizează, duminică, faptul că interzicerea accesului pe stadion la meciul dintre Suedia și România cu anumite mesaje nu a fost aplicată de instituție, ci de organizatorul partidei de fotbal.

“Referitor la informațiile din spațiul public potrivit cărora reprezentanți ai Jandarmeriei Române ar fi blocat accesul suporterilor români cu diferite bannere la meciul de fotbal Suedia-România, facem următoarea precizare: în data de 11 martie, a fost primită o solicitare oficială din partea poliției suedeze cu privire la acordarea de sprijin operațional pentru meciul de fotbal Suedia – România, prin intermediul a 2 ofițeri din cadrul Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Sursa citată menționează că măsurile de interzicere a accesului în stadion cu anumite mesaje nu au fost aplicate de Jandarmeria Română, ci de organizatorul partidei de fotbal și de cel al competiției, care au pus în aplicare prevederile articolului 44 din UEFA Safety and Security Regulation, ediția 2006.

“Regulamentul spune că promovarea sau afișarea, prin orice mijloace, a mesajelor politice sau a oricărei alte acțiuni politice din interiorul sau în imediata vecinătate a stadionului este strict interzisă înainte, în timpul și după partida de fotbal”, arată Jandarmeria.

Instituția precizează totodată că jandarmilor români aflați în misiunea de sprijin operațional nu li s-a solicitat să traducă și nu au tradus mesajele aflate în posesia suporterilor români.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/jandarmeria-interzicerea-afisarii-mai-multor-bannere-la-meciul-suedia-romania-nu-a-fost-luata-de-institutie-53935.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/jandarmeria-interzicerea-afisarii-mai-multor-bannere-la-meciul-suedia-romania-nu-a-fost-luata-de-institutie-53935-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv