O petiție pentru revocarea Articolului 50 și pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a depășit patru milioane de semnături în mai puțin de trei zile, informează Euronews.

Petiția a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. “Guvernul a susținut în mod repetat că ieșirea din Uniunea Europeană este voința poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susținere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votați acum”, au postat inițiatorii petiției.

Petițiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiția a fost postată miercuri și a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Inițiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiții a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcțională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunțat că au semnat această petiție și și-au încurajat fanii să semneze și ei. Printre cei care au aderat la inițiativă se numără actorii Hugh Grant și David Mitchell.

Rezultatul vine în ziua în care sute de mii de oameni urmează să mărșăluiască prin Londra cerând un vot al poporului, potrivit Daily Mirror.

Organizatorii se așteaptă astăzi la o participare imensă, protestatarii urmând să descindă în Piața Parlamentului, iar alegătorii cerând să aibă un ultim cuvânt în ceea ce prinvește Brexitul.

În luna octombrie a anului trecut, 700 000 de persoane s-au alăturat unei demonstrații uriașe în capitală.

Rezultatul referendumului din 2016 privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost de 17.410.742, reprezentând 51,9 % din voturi, față de 16.141.241, însemnând 48,1 % din voturi, care au votat împotrivă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/brexit-petitia-pentru-ca-marea-britanie-sa-ramana-in-ue-depaseste-patru-milioane-de-semnaturi-53918.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/brexit-petitia-pentru-ca-marea-britanie-sa-ramana-in-ue-depaseste-patru-milioane-de-semnaturi-53918-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv