Fosta prezentatoare Olivia Steer, cunoscută pentru poziția sa antivaccinare, a avut o discuție în contradictoriu cu medicul pediatru Mihai Craiu, cei doi fiind prezenți în cadrul unei emisiuni TV, scrie adevarul.ro.

 Invitați în emisiunea „Vorbește lumea“, difuzată de Pro TV, Olivia Steer și medicul Mihai Craiu și-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor. În timpul unei discuții despre epidemia de rujeolă din România, Mihai Craiu a precizat că „pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea“.

„În prezent există o epidemie de rujeolă în România. Sunt 16.000 de cazuri de rujeolă, din septembrie 2016, și sunt 62 de decese. Din toți cei 62, există 61 de nevaccinați și un vaccinat, care însă prezenta alte comorbități. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeola“, a declarat medicul.

Olivia Steer a reacționat: „Domnul doctor trebuie să precizeze că există două tipuri de vaccin, virusul sălbatic și virusul derivat din vaccin. Se știe sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestați acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să știm și noi dacă nu cumva tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați“.

Doctorul pediatru i-a argumentat faptul că rujeola este foarte contagioasă și că nouă din 10 dintre copiii nevaccinați se pot îmbolnăvi în cazul în care intră în contact cu un copil bolnav: „Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer și a celor care se opun vaccinării. În vaccin există o tulpină atenuată a virusului rujeolos, care se comportă ca un sparring-partner, el mimează, dar nu te omoară. Știe când ne întâlnim cu virusul rujeolos să-l țină la poartă. Trebuie să spunem că nouă din 10 copii care nu sunt vaccinați, dacă se întâlnesc cu un copil bolnav, și este de spus că nici nu trebuie să se întâlnească, pentru că virusul trăiește zeci de minute și ore pe suprafețe, adică dacă eu îmi duc copiii la grădiniță, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că așa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios. Cred că pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea“.

Întrebat despre principalele beneficii ale vaccinurilor, medicul Mihai Craiu spune: „Vaccinurile au fost inventate acum aproape 100 de ani pentru a preveni boli cu potențial contagios și sunt destinate unor grupuri mari de oameni, deci populațiilor. Ele vin și replică în corpul copilului infecția naturală cu organismul respectiv, patogen, virus sau bacterie, de așa manieră încât seamănă cu un fel de antrenament. Este ca și cum înaintea «marii finale» cu microbul respectiv faci un antrenament de așa manieră încât să știi cam cum va fi meciul respectiv. Cu alte cuvinte, vaccinurile pregătesc sistemul imun pentru întâlniri viitoare. E ca și când mergem la școală pentru a ne pregăti pentru viață“.

„Eu aș vrea să mă plasez astăzi pe poziția de mamă care are niște nedumeriri și nelămuriri. Pentru că cei care au rezerve vizavi de vaccinare se confruntă cu problema că întrebările pe care și le pun nu au un răspuns satisfăcător. Ăsta este motivul pentru care ei au rezerve. Nu au rezerve pentru că s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru că au vorbit cu o prietenă. Au rezerve pentru că au văzut că prietena lor s-a ales cu copil cu autism după un vaccin. Au nedumeriri când văd prospectul și în prospect scrie «autism» sau «moarte»… Tu, dacă ești un părinte responsabil care își cunoaște drepturile, trebuie să primești un răspuns normal“, a spus Olivia Steer înainte de discuție.

Întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu a răspuns: „Răspunsul simplu este nu. Și trebuie să plecăm de la o realitate care a fost documentată de instituțiile abilitate că articolul faimos al lui Andy Wakefield este o fraudă științifică“.

Olivia Steer a contracarat sugerând că studiile care arată că vaccinurile nu provoacă autism sunt finanțate de mari companii farmaceutice. Mai mult, ea a citat din cartea „Vaccinurile și autoimunitatea“, semnată de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin și Lucija Tomljenovic.

„Diferența dintre noi doi e că eu nu am nevoie de cartea aia ca să știu ce scrie în ea, pentru că eu mă confrunt zi de zi la spital cu pacienții care au aceste probleme“, a replicat medicul. Când Olivia Steer a adus în discuție aluminiul drept un factor declanșator al autismului, replica medicului a fost: „Acei copii care se nasc și care sunt alăptați la sân primesc în primele șase luni de viață mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele șase luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diverse scheme vaccinale… Cred că s-ar ști dacă ar exista o relație cauzală între aluminiu care, apropo, vorbim de patru micrograme, în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o țară dezvoltată a Uniunii Europene“.

Întrebată dacă a fost vaccinată și dacă, la rândul ei, și-a vaccinat copiii, soția lui Andi Moisescu a mărturisit: „Informațiile cu caracter medical sunt confidențiale și au caracter secret dintr-un motiv anume. Eu nu sunt medic, în primul rând. Tot ce spun pot să argumentez. Eu sunt împotriva unor substanțe pe care specialiști, cercetători științifici, spun că nu ar avea ce să caute în vaccinuri“.

„O concluzie ar fi că, înainte de a vaccina, ar fi bine să informați părinții cu privire la toate riscurile și să vă asumați răspunderea că, dacă cumva copilul pățește ceva, răspundeți penal și civil pentru daunele provocate familiei“, a încheiat Olivia Steer.

Olivia Steer este vârf de lance al nevaccinării, iar în ultimii ani a făcut o serie de afirmații care i-au revoltat pe specialiști, printre care „rujeola nu există“, poliomielita era doar o banală răceală înainte de introducerea vaccinurilor, „va veni curând o zi în care toți oncologii care au prescris radioterapie și chimioterapie vor fi condamnați pentru genocid“. De asemenea, ea a oferit și o rețetă naturistă a vaccinului antigripal.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/olivia-steer-fata-in-fata-cu-un-medic-nu-cumva-vaccinatii-ii-imbolnavesc-pe-nevaccinati-53896.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/olivia-steer-fata-in-fata-cu-un-medic-nu-cumva-vaccinatii-ii-imbolnavesc-pe-nevaccinati-53896-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv