oliția sud-coreeană a arestat doi indivizi care au făcut comerț pe platforme online cu transmisiuni în direct din camere de hotel. Fluxul video putea fi accesat prin plata unui abonament lunar, relatează The Guardian.

Prețul abonamentului: 45 de dolari. Numărul de abonați: 4.000, începând cu noiembrie 2018.

Cei doi bărbați instalau mini-camere spion, care transmiteau LIVE, în dulapuri sau uscătoare de păr. Această tehnică de voaierism a fost folosită în peste 30 de hoteluri din Coreea de Sud și un număr 1.600 de persoane au căzut victime acestui tip de spionaj. Peste 800 de filmări ilegale au fost stocate pe un server din străinătate.

 

Potrivit unei unități speciale din cadrul Poliției Metropolitane din Seul, camerele spion folosite aveau lentila de 1 mm și practic puteau fi plasate oriunde, fiind aproape insesizabile, relatează Korea Herald.

Acesta este însă doar un exemplu dintr-un tablou statisic mult mai amplu, care descrie un adevărat flagel social în Coreea de Sud. În 2017, poliția a raportat 6.470 de astfel de cazuri.

Anul trecut, 70.000 de femei au protestat pe străzile din Coreea de Sud, cerându-le autorităților să găsească o modalitate pentru a pune capăt acestui fenomen.

În prezent, există patrule speciale din cadrul Poliției Metropolitane care verifică lunar toaletele publice, un alt loc în care „afaceriștii” scoptofiliei își plantează camerele de spionaj.

rootstireaActualitate/Esential
oliția sud-coreeană a arestat doi indivizi care au făcut comerț pe platforme online cu transmisiuni în direct din camere de hotel. Fluxul video putea fi accesat prin plata unui abonament lunar, relatează The Guardian.Prețul abonamentului: 45 de dolari. Numărul de abonați: 4.000, începând cu noiembrie 2018.Cei doi bărbați instalau...

Preluat de la romania ntv