Michael Jackson va fi „citat”, la zece ani de la deces, într-un nou proces în care este acuzat de pedofilie, care ar putea avea loc la sfârșitul verii sau începutul toamnei acestui an, la Los Angeles, în SUA, potrivit Le Figaro.

Informația a fost făcută publică de avocatul american Vince Finaldi, care îi reprezintă pe reclamanții Wade Robson, în vârstă de 36 de ani, și James Safechuck, în vârstă de 41 de ani.

Cei doi sunt cunoscuți publicului din recentul documentar regizat de britanicul premiat cu BAFTA Dan Reed “Leaving Neverland”. Filmul, produs de HBO, a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul Sundance din SUA, și spune poveștile lui Wade Robson și James Safechuck, din momentul în care, minori fiind, l-au cunoscut pe cântăreț, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 și la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simțite în viața lor de adulți.

Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicității o declarație potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmărește să “ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul și acuzațiile prezentate fiecare pentru el însuși”.

În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reține și povestirile oferite de rudele bărbaților, dar și vocea lui Jackson însuși așa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniștii documentarului, care ar fi fost agresați sexual de star de la vârsta de 7 ani la 14 ani, au afirmat că nu au fost plătiți să apară în film și că nici nu se așteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Aceasta nu este prima dată când Robson și Safechuck au intentat proces acuzându-l pe star de pedofilie, o primă acțiune în instanță de acest tip având loc în mai 2013, la patru ani de la decesul lui Jackson. Ambele cazuri au fost respinse în instanță pentru că faptele erau prescrise.

Totodată, s-a luat atunci în considerare că Wade Robson a fost chiar martorul apărării și a semnat o declarație în care nega orice agresiune, într-un alt proces, din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzații de pedofilie. Un juriu a stabilit atunci că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

Robson și Safechuck au fost martorii apărării și în 1993, când Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzațiile și totul s-a încheiat printr-o înțelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

Deși faptele ar fi prescrise, având în vedere că au trecut mai mult de 30 de ani de la presupusa agresare sexuală a lui Robson și Safechuck, aceștia au găsit o altă modalitate de a intenta proces. Reclamanții dau în judecată companiile starului, administrate de moștenitorii acestuia, fiind de părere că angajații acestora, mai ales cei care au lucrat ca asistenți personali, serveau ca intermediari între Michael Jackson și familiile băieților care au fost abuzați.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cazul-michael-jackson-un-nou-proces-pentru-pedofilie-intentat-in-vara-la-los-angeles-53881.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cazul-michael-jackson-un-nou-proces-pentru-pedofilie-intentat-in-vara-la-los-angeles-53881-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv