Un politician italian de extremă-dreapta, Massimiliano Fedriga, care se opune vaccinării obligatorii a copiilor, s-a imbolnăvit de varicelă și a fost spitalizat, informează presa italiană, citată de Euronews.

Începând din 10 martie, părinții copiilor cu vârste între 0 și 16 ani care locuiesc în Italia trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinați. Dacă documentația nu va fi trimisă, copiii cu vârste între 0 și 6 ani riscă să nu mai fie primiți la creșe și grădinițe, relatează cotidianul La Repubblica.

În cazul copiilor cu vârste între 7 și 16 ani care nu sunt vaccinați, părinții riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de euro. Fedriga s-a opus vehement acestei legi, pe care a descris-o ca fiind “stalinistă”. Politicianul a declarat, însă, pentru Euronews, că a fost “întotdeauna un susținător al vaccinării” și că și-a vaccinat copiii “chiar și atunci când vaccinarea nu era obligatorie”. El susține doar că nu este de acord cu obligativitatea imunizării. “Atunci când copiii împlinesc 6 ani vor trebui neapărat să meargă la școală, chiar dacă nu sunt vaccinați, iar elevii ar putea ajunge în clase în care să se afle și copii nevaccinați. Dacă îi forțăm pe părinți să își vaccineze copiii nu am face decât să prelungim această problemă”, a declarat Massimiliano Fedriga.

Renumitul microbiolog italian Roberto Burioni a lansat un avertisment legat de evitarea vaccinării împotriva unor boli extrem de contagioase. “Din păcate, varicela nu este numai foarte contagioasă, dar este transmisă de pacienți înaintea apariției primelor simptome”, a adăugat specialistul pe Facebook. El a mai declarat că dacă Fedriga s-ar fi vaccinat, starea sa de sănătate ar fi fost “perfectă”. “Singura modalitate prin care putem evita astfel de tragedii este vaccinarea, pentru a preveni răspândirea acestui virus periculos”, a mai informat Burioni.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-politician-italian-care-se-opune-vaccinarii-obligatorii-s-a-imbolnavit-de-varicela-53874.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-politician-italian-care-se-opune-vaccinarii-obligatorii-s-a-imbolnavit-de-varicela-53874-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv