Tarifele percepute pentru autoturismul de schimb care este oferit păgubitului RCA de către unitățile service sau cele partenere depășesc cu mult tarifele normale ale firmelor rent-a-car, apreciază COTAR, care consideră că astfel de practici ar trebui sancționate de Consiliul Concurenței.

Suntem nevoiți să constatăm existenta unor derapaje în ceea ce privește aplicarea legii, venite din partea unor instituții cum sunt unitățile service reparatoare, derapaje care au ca efect crearea unei presiuni suplimentare asupra prețurilor la tarifele RCA, în detrimentul intereselor consumatorului de asigurări, arată un comunicat al confederației transportatorilor.

„Concret, avem în vedere aplicarea abuzivă a art. 25 din Norma 20/2017, care stabilește obligația asiguratorilor de a oferi păgubiților RCA, doar la solicitarea acestora. În baza acestei legi, ar trebui să fie oferită o mașină la schimb, pe perioada reparației autoturismului de către unitatea service. În fapt, autoturismul de schimb este oferit clientului de unitățile service sau cele partenere (sau din același grup cu acestea), la tarife care depășesc cu mult tarifele normale ale firmelor rent-a-car”, explică Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/practici-incorecte-pe-piata-rca-reclamate-de-cotar-consiliului-concurentei-solicitat-sa-intervina-53862.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/practici-incorecte-pe-piata-rca-reclamate-de-cotar-consiliului-concurentei-solicitat-sa-intervina-53862-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv