Aproape 3 milioane de cutii cu chibrituri contrafăcute au fost confiscate în Portul Constanța Sud Agigea. Containerul în care au fost găsite cutiile sosise din Pakistan și urma să ajungă la o societate comercială din județul Ilfov.

Potrivit unui comunicat transmis, marși, de Garda de Coastă, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au făcut, în luna februarie, un control asupra unui container sosit din Pakistan, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 2.753.000 cutii chibrituri, susceptibile a fi contrafăcute.

„Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 19.03.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean iranian, în vârstă de 34 de ani”, arată sursa citată.

Dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de peste 600.000 lei.

Chibriturile au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/captura-record-aproape-3-milioane-de-chibrituri-confiscate-in-portul-constanta-sud-agigea-53858.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/captura-record-aproape-3-milioane-de-chibrituri-confiscate-in-portul-constanta-sud-agigea-53858-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv