Fostul deputat Cristian Rizea este dat în urmărire internațională, după ce instanța a emis mandat european de arestare pe numele său, au precizat surse judiciare, pentru MEDIAFAX. Rizea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire internațională, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Demersul vine după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, să mențină pedeapsa de patru ani și opt luni de închisoare cu executare dispusă în primă instanță în cazul fostului deputat Cristian Rizea. Decizia de luni este definitivă. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA.

Fostul deputat Cristian Rizea nu s-a prezentat la ultimul termen pentru ultimul cuvânt în fața instanței ÎCCJ. De altfel, nici la termenul anterior nu s-a prezentat acesta, apărătorul său explicând că se află în Statele Unite ale Americii la rude, deoarece are probleme cu banii.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanță de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

“În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cristian-rizea-dat-in-urmarire-internationala-instanta-a-emis-mandat-european-de-arestare-53851.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cristian-rizea-dat-in-urmarire-internationala-instanta-a-emis-mandat-european-de-arestare-53851-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv