Mai mult de 60% dintre copiii și adolescenții din China nu dorm suficient, ceea ce le poate pune în pericol sănătatea, potrivit unui raport recent, citat luni de China Daily și preluat de Xinhua.

Temele școlare și utilizarea dispozitivelor electronice sunt cauze majore ale somnului inadecvat, se arată în raportul publicat de Societatea chineză de cercetare în domeniul somnului.

Aproape 63% dintre tinerii chinezi cu vârste cuprinse între 6 și 17 de ani dorm mai puțin de opt ore pe zi, potrivit studiului. În cazul tinerilor între 13 și 17 de ani, procentul este mai mare, de 81%.

Raportul se bazează pe un sondaj efectuat la sfârșitul anului trecut și în luna ianuarie, realizat în rândul a circa 70.000 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din China, Hong Kong, Macao și Taiwan.

Potrivit sursei citate, numărul mare de teme pentru acasă și dispozitivele electronice au fost principalele două cauze ale somnului inadecvat. 8,4% dintre copii au afirmat că de luni până joi sunt ocupați cu rezolvarea temelor după ora 23:00.

Mai mult de 41% dintre copiii și adolescenții care dorm prea puțin utilizează dispozitive electronice, precum computerele și telefoanele mobile, potrivit sondajului, care a constatat de asemenea că tinerii ai căror părinți folosesc smartphone-uri în fața lor riscă să nu beneficieze de somn suficient.

Alți factori, precum zgomotul și poluarea luminoasă, au contribuit de asemenea la această problemă, se arată în raport.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/somnul-insuficient-poate-pune-in-pericol-sanatatea-copiilor-53825.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/somnul-insuficient-poate-pune-in-pericol-sanatatea-copiilor-53825-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv