Analiștii financiari anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală), valoarea medie pentru orizontul de 6 luni fiind de 4,8055 lei/euro, în timp ce pentru 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8884 lei/euro.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (februarie 2020/februarie 2019) a înregistrat o valoare medie de 3,84%, conform Indicatorului de Incredere Macroeconomică al CFA Romania.

Analiștii financiari se așteaptă și la o scădere a indicelui BET al Bursei de Valori București, în următoarele 12 luni, peste 75% dintre respondenți anticipând această evoluție, alături de anticipațiile de creștere a primei de risc a României, aproximativ 90% dintre respondenți anticipând această evoluție.

În luna ianuarie 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a scăzut față de luna anterioară cu 4,9 puncte, până la valoarea de 23,8 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, indicatorul a scăzut cu 22,2 puncte), aceasta fiind cea mai mică valoare începând cu iulie 2012.

Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Astfel, Indicatorul condițiilor curente a scăzut față de luna anterioară cu 7,1 puncte, până la valoarea de 39,3 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a scăzut cu 17,9 puncte). Această este cea mai redusă valoare a indicatorului condițiilor curente începând cu martie 2013.

Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 3,8 puncte până la valoarea de 16,0 puncte, minim istoric, (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 24,4 puncte).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul în baza căruia este calculat Indicatorul include și întrebări referitoare la evaluarea condițiilor curente macroecnomice.

Sondajul este realizat în ultima săptămâna a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile ÎI și III ale examenului CFA.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească) și este calculat pe bază a șase întrebări cu privire la condițiile curente-referitoare la mediul de afaceri și piață muncii, precum și anticipațiile, pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piață muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale la nivel de economie.

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume în rândul profesioniștilor din domeniul financiar. Administrat de către CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregătește și testează candidații în domeniul eticii și standardelor profesionale, analizei situațiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei și evaluării diverselor instrumente financiare și de investiții.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/analistii-financiari-cred-ca-euro-va-depasi-4-88-lei-in-urmatoarele-12-luni-53549.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/analistii-financiari-cred-ca-euro-va-depasi-4-88-lei-in-urmatoarele-12-luni-53549-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv