Autoritățile din județul Covasna au dispus, luni, sacrificarea preventivă a câtorva zeci de porci din cartierul Orko, din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, după ce a apărut o nouă suspiciune de pestă porcină africană în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zeci de porci din cartierul mărginaș Orko, din Sfântu Gheroghe vor fi sacrificați preventiv, după apariția unei suspiciuni de pestă porcină africană, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

„S-a luat măsura uciderii preventive a porcilor din cartierul Orko, un cartier mărginaș din Sfântul Gheorghe, pentru a preveni răspândirea bolii”, a spus Cucu.

Acesta a mai precizat că mai există o suspiciune în Valea Crișului, o comună din apropiere de Sfântu Gheorghe.

„Au fost două cazuri confirmate vineri și atunci s-a declarat focar în acel cartier, apoi, în cursul zilei de ieri (duminică – n.r.), am mai avut o suspiciune și azi (luni – n.r.) s-a luat măsura uciderii preventive în acel perimetru, în imediata proximitate a focarului. Și mai este o suspiciune la Valea Crișului, care este o comună în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe”, a explicat sursa citată.

Suspiciunea din Valea Crișului trebuie confirmată sau infirmată, analizele fiind în lucru, a mai spus Sebastian Cucu.

Proprietarii porcinelor vor fi despăgubiți în condițiile legii, după cum a precizat prefectul județului Covasna.

Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) Covasna a anunțat, vineri seară, apariția virusul pestei porcine africane în județ, acesta fiind confirmat la două cadavre de porci găsite la o groapă de gunoi situată la marginea municipiului Sfântu Gheorghe. Porcii respectivi ar fi fost hrăniți inclusiv cu gunoaie adunate de pe marginea drumurilor naționale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/zeci-de-porci-sacrificati-preventiv-dupa-o-noua-suspiciune-de-pesta-aproape-de-sfantu-gheorghe-53135.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/zeci-de-porci-sacrificati-preventiv-dupa-o-noua-suspiciune-de-pesta-aproape-de-sfantu-gheorghe-53135-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv