Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei, întrucât guvernul de la Roma se opune ingerinței în afacerile interne ale oricărei țări, a declarat joi subsecretarul de stat din MAE italian Manilo Di Stefano, citat de agenția EFE.

”Italia nu îl recunoaște pe Guaido pentru că suntem total împotrivă ca o țară sau un grup de țări să poată determina politica internă a unei țări. Este vorba despre principiul neingerinței și este recunoscut de ONU”, a punctat responsabilul italian într-o declarație dată la postul de televiziune Tv2000.

El a explicat astfel abținerea eurodeputaților italieni membri ai partidelor ce formează coaliția de guvernare de la Roma, Liga și Mișcarea 5 Stele (M5S), la votul rezoluției din Parlamentul European, prin care acest for l-a recunoscut joi pe opozantul Juan Guaido drept “președinte interimar legitim” al Venezuelei și le-a cerut tuturor țărilor UE să facă același lucru.

Subsecretarul de stat din MAE italian, membru al partidului M5S, a mai argumentat că prioritatea acum ar trebui să fie evitarea unui război în Venezuela și repetarea în această țară a greșelilor făcute în Libia.

Conform rezoluției votate de Parlamentul European, această recunoaștere a opozantului venezuelean, autoproclamat președinte al Venezuelei, va fi exercitată “până la organizarea de noi alegeri prezidențiale libere, transparente și credibile în vederea restabilirii democrației” în Venezuela.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/italia-nu-il-recunoaste-pe-juan-guaido-ca-presedinte-al-venezuelei-53079.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/italia-nu-il-recunoaste-pe-juan-guaido-ca-presedinte-al-venezuelei-53079-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv