Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat joi seară că a stabilit locul summitului cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, programat la sfârșitul lunii februarie, precizând că detaliile vor fi prezentate săptămâna viitoare, relatează site-ul agenției Reuters.

 

“Vom anunța locul și data exactă a întâlnirii, va fi la sfârșitul lunii februarie. Vom anunța detaliile săptămâna viitoare”, a declarat Donald Trump.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că trimite o echipă pentru pregătirea summitului, care ar urma să aibă loc într-o țară din Asia la sfârșitul lunii februarie.

Emisarul special american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a semnalat că Washingtonul vrea să ajungă la un acord cu regimul de la Phenian privind instituirea de mecanisme pentru accesul experților internaționali la baze nucleare și balistice nord-coreene, cu obiectivul final de “eliminare sau distrugere a stocurilor de materiale atomice, a armamentului, rachetelor, sistemelor de lansare și altor tipuri de arme de distrugere în masă”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/donald-trump-a-stabilit-locul-summitului-din-februarie-cu-liderul-nord-coreean-kim-jong-un-53080.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/donald-trump-a-stabilit-locul-summitului-din-februarie-cu-liderul-nord-coreean-kim-jong-un-53080-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv