Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că dotarea școlilor cu apă și săpun, astfel încât să fie evitat circulația virusului gripal, este responsabilitatea directorilor unităților de învățământ și a autorităților locale, subliniind că primul triaj trebuie realizat de părinți, acasă.

„Inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Potrivit ministrului, apa și săpunul în școli intră în responsabilitatea fiecărui județi și a fiecărei școli.

„În primul rând, solicitarea noastră se adresează în primul rând părinților. Copilul pleacă dimineața de acasă, părintele îl poate vedea dacă este perfect sănătos, îl duce la școală, dacă dă semne că ceva e în neregulă, se duce la doctor. E primul triaj, cel de acasă, pe care-l face părintele. Apoi ne asigurăm că în fiecare dimineață din această săptămână și la prânz, pentru că avem școli care funcționează în două schimburi, trebuie să facem triajul la școală. (…) Sigur, școala îi trimite la doctor pe cei care nu se află în starea de sănătate corespunzătoare, rămân la copiii sănătoși. Igiena aceasta intimă, să te speli pe mâini, să folosești apa și săpunul, sunt primele lucruri pe care un părinte îl învață pe copil”, a mai spus Andronescu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ecaterina-andronescu-apa-si-sapunul-din-scoli-responsabilitatea-directorului-acasa-e-primul-triaj-53045.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ecaterina-andronescu-apa-si-sapunul-din-scoli-responsabilitatea-directorului-acasa-e-primul-triaj-53045-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv