Poliția Română, alături de autorități din 18 state, a participat la o acțiune de destructurare celei mai mari platforme web prin care puteau fi lansate atacuri cibernetice, în cauză fiind efectuate 10 percheziții în București și în mai multe județe din țară.

„Poliția Română, alături de autorități de aplicare a legii din alte 18 state, de pe 4 continente, a participat la o activitate în cadrul programului european EMPACT, prioritatea Cybercrime Attacks against Information System. Polițiștii români, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 10 percheziții la domiciliile unor utilizatori ai unei platformei web ilegale și, totodată, au făcut demersuri pentru încetarea funcționării altor două platforme web, ce ofereau servicii ilegale, în special utilizatorilor din România”, informează IGPR, printr-un comunicat de presă.

13 persoane, cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, au fost conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Potrivit sursei citate, în urma acțiunilor desfășurate în aprilie 2018 de către poliția olandeză, împreună cu autoritățile din Marea Britanie și coordonate de Europol, împotriva unei platformei ilegale, prin intermediul căreia utilizatorii înregistrați puteau lansa atacuri de tip DdoS (Distributed Denial of Service), au fost obținute date cu privire la aproximativ 151.000 de utilizatori, aceasta fiind considerată cea mai mare platformă de acest tip.

„Practic, DDoS-for-hire presupune că o persoană, pentru o taxă nominală, poate bloca traficul unor întregi rețele și site-uri. Potențialele daunele asupra victimelor pot fi considerabile, îngrădind accesul cetățenilor la serviciile oferite de bănci, instituții guvernamentale, spitale sau forțele de ordine. Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, alături de autoritățile de aplicare a legii din Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Slovenia, Suedia, Australia, Columbia, Serbia, Elveția, Norvegia și Statele Unite ale Americii au acționat, în mod coordonat, împotriva utilizatorilor acestei platforme”, mai arată IGPR.

Au fost efectuate 10 percheziții în municipiul București și județele Iași, Prahova, Timișoara, Constanța, Teleorman, Satu Mare, Brăila, la adresele de reședință ale unor utilizatori ai acestei platforme web și, totodată, au fost făcute demersuri pentru încetarea funcționării altor două platforme de tip stresser, ce ofereau servicii ilegale, în special utilizatorilor din România.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor, care sunt în prezent analizate de specialiști.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cea-mai-mare-platforma-web-de-lansare-de-atacuri-cibernetice-destructurata-de-politisti-53049.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cea-mai-mare-platforma-web-de-lansare-de-atacuri-cibernetice-destructurata-de-politisti-53049-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv