Bărbatul care a alarmat autoritățile că ar fi pus bombe cu gaz sarin la Otopeni și Gara de Nord, și care s-a recomandat cu numele de Said ben Laden, a fost prins la Ploiești și reținut pentru 24 de ore, anunță Poliția Română. Anchetatorii îl suspectează în alte trei cazuri de alertare falsă.

Marți, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova l-au prins, în zona centrală a municipiului Ploiești, un bărbat bănuit că, în cursul aceleiași seri, ar fi alarmat autoritățile, prin serviciul 112, cu privire la amplasarea unor bombe cu gaz sarin, în București.

“În fapt, în acea zi, la ora 18.13, bărbatul ar fi apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că, în zona Gării de Nord din București și a Aeroportului Henri Coandă se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer.Pentru prevenirea oricărei situații de risc, specialiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române și ai Serviciului Român de Informații au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, constatând că amenințarea nu se confirmă. În aceeași zi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, cu sprijinul Serviciului Român de Informații, l-au depistat pe apelant, în zona centrală a municipiului Ploiești”, arată reprezentanții Poliției Române, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru că pe numele bărbatului fusese emis un mandat de aducere de către D.I.I.C.O.T.- S.T. Brașov, el a fost predat polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea prezentării la unitatea de parchet.

“Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de alarmarea, prin orice mijloace și fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuții în domeniul securității naționale sau de menținere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanțe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecințe deosebit de grave, faptă prevăzută de art.38 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”, potrivit sursei citate.

Bărbatul este suspect că ar fi alertat fals autoritățile în alte trei cazuri, respectiv pe 18 aprilie 2018 când ar fi sunat la 112 spunând că se află în posesia unei cantități de material explozibil pe care intenționează să-l detoneze în Piața Unirii din București, pe16 noiembrie 2018, ora 23.35, când a sunat din nou la 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni și pe 19 decembrie 2018 orele 19.59 și 20.06, când a sunat iarăși la 112, transmițând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/barbatul-care-a-anuntat-ca-a-pus-bombe-cu-gaz-sarin-la-otopeni-si-gara-de-nord-prins-53052.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/barbatul-care-a-anuntat-ca-a-pus-bombe-cu-gaz-sarin-la-otopeni-si-gara-de-nord-prins-53052-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv