Persoanele pot să facă testări gratuite, cu trimitere de la medicul de familie, privind virusul hepatic B și C, anunță managerul Institutului “Marei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, precizând că este importantă depistarea precoce. 

“Începând din acest an, medicul de familie are posibilitatea să testeze persoanele de pe lista sa, atât pentru virusul hepatic B, cât și pentru virusul hepatic C. (…) Toate discuțiile se axează pe testarea precoce a persoanelor, nu trebuie să mai lăsăm pacienții ca să dezvolte boli cronice sau complicații în așa fel încât să-i putem identifica și să le oferim vindecare”, a declarat, miercuri, managerul Institutului “Marei Balș”, Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, medicul spune că este important ca persoanele să se testeze pentru a preîntâmpina avansarea bolii. Adrian Streinu-Cercel spune că ar fi recomandat ca să existe testare gratuită și pentru virusul HIV.

“Trebuie să facem un efort într-un an, doi, trei, astfel încât să dăm tuturor posibilitatea să se testeze și după aceea să le dăm dreptul și accesul la terapie”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că ministerul nu are o soluție concretă privind campania de informare asupra testării virusului HIV.

“Pornind campania door to door pentru vaccinare (n.r. – pentru bolile copilăriei) poate ar trebui să extindem acest lucru și pentru alte patologii”, a spus Sorina Pintea.

rootstireaActualitate/Esential
Persoanele pot să facă testări gratuite, cu trimitere de la medicul de familie, privind virusul hepatic B și C, anunță managerul Institutului “Marei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, precizând că este importantă depistarea precoce.  “Începând din acest an, medicul de familie are posibilitatea să testeze persoanele de pe lista sa, atât pentru...

Preluat de la romania ntv